Paik, kus kohtuvad meduusid ja merineitsid

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaikses ookeanis Belau saareriigi Eil Malki saare idaosas asub Meduusi järv, mida oma rändeteel ületavad igapäevaselt miljonid meduusid, tehes selle eriti populaarseks snorgeldajate ja fotograafide seas.

Meduusi järv on ookeaniga ühenduses lubjakivisse uuristunud lõhede ja kolme veepinnalähedase tunneli kaudu. Samas on järv ookeanist piisavalt eraldatud ning sealsed tingimused erinevad Eil Malki saare lähedase ookeani omadest märkimisväärselt. Järves elavad Paapua meduuside hulka kuuluvad nn kuldsed meduusid erinevad oluliselt saarelähedastes vetes elutsevate lähisuguluses olevate liikide meduusidest. Kuldsete meduuside hulk Meduusi järves on viimastel aastatel olnud pidevas muutumises – näiteks 1998. aasta lõpuks oli nende hulk vähenenud peaaegu nullini, 2012. aasta maikuuks oli nende hulk aga sama suur kui enne vähenemise algust.

Loe lähemalt Reisiguru.ee-st, mis tingimustel seda järve külastada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles