Veel on võimalusi vihmase Eesti suve eest palmi alla pageda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus palmide all
Puhkus palmide all Foto: SCANPIX

Kuigi Eesti reisikorraldajad on suurema osa sellesuvistest soojamaa puhkusereisidest läbi müünud ja vihmane ilm on huvi nende vastu kasvatanud, leidub siiski juulikuus puhkajatele veel mõningasi võimalusi palmide ja päikese alla saada.

«Vihmane suvi on kindlasti reisijate hulka suurendanud ja paljud, kes jäävad viimase hetkeni ootama, on pidanud pettuma – kohad saavad enne otsa,» rääkis Ivi Kallas Aurinko reisibüroost. Neil endil näiteks ei selleks ega järgmiseks nädalaks vabu kohti enam pakkuda ei ole.

Esimene võimalus on Aurinko vahendusel minna 17. juulist algavale Rhodose reisile, kuid needki on viimased paar kohta, hinnad algavad 569 eurost. Lisaks Rhodosele viib reisikorraldaja juulikuus eestlasi ka teisele Kreeka saarele, Korfule. Broneerida saab veel 22. juulil väljuvat reisi, mille hind algab 399 eurost.

Lisaks saab Aurinko kaudu broneerida ka reisikorraldaja emafirma Aurinkomatkat Helsingist algavaid puhkusereise. «Seal on valik suurem: esimesed kohad oleksid pakkuda Skiatose saarele 11. juulist  ja kahe nädalane reisipakett maksab alates 525 eurot reisija kohta,» sõnas Aurinko esindaja. Algusega Helsingist leiab veel ka nädalasi reisipakette Lesvose saarele näiteks 15. juulist, hind on alates 575 eurost reisija kohta.

Teine soojamaareise pakkuv reisikorraldaja, 11 aastat Eestis tegutsenud Novatours alustas sellesuviste puhkusereiside müüki juba eelmise aasta oktoobrikuust, mistõttu olid juba üle poolte plaanitud reisidest märtsi lõpuks välja müüdud. «Tänase seisuga on kliendid ostnud enam kui 75 protsenti suvehooaja puhkusereisidest,» märkis Novatoursi tegevjuht Andree Uustal.

Ta lisas, et reiside müüki on kodumaine heitlik ilm üksnes mõnevõrra mõjutanud. Samas jaanipäeva veetsid palmide all ligi 1300 Novatoursi klienti, neist ligi 600 Türgis. Novatoursi poolt pakutava 13 suvesihtkohast on menukamate sihtkohtade seas veel otsereisid Bulgaariasse, Kreetale, Rhodosele ja Horvaatiasse.

Selle nädala lõpuks on näiteks saada vaid paar kohta 8-päevasele ja 11-päevasele reisile Türki. Viimased üksikud kohad on kaheks nädalaks Horvaatiasse. «Veidi rohkem valikut on alatest 17. juulist väljumistele Türki, Horvaatiasse ja Rhodosele,  kuid sealgi on valik piiratud,» sõnas Andree Uustal.

Reisikorraldaja Tez Tour turundusjuhi Svetlana Vertjanova sõnul tundub sel hooajal Bulgaaria väga populaarne olevat soodsa hinnataseme ja lühikese lennu pärast, olles sellega sobiv väikeste lastega peredele. «Türgi, Kreeka ja selle hooaja uudissihtkoht Itaalia on samuti väga populaarsed,» lisab ta. Hetkel on Tez Touri kaudu võimalik saada viimase hetke reisipakkumisi Türki väljalennuga alates 10. juulist, Rhodosele 17. juulist, Bulgaariasse 19. juulist ning Kreetale 30. juulist.

Vertjanova toob muuhulgas välja, et paljud eestimaalased juba oskavad arvestada Eesti jahedapoolsema suvega ning broneerivad reisi varakult ette. Küll aga märgib ta, et olukorras, kus enamus inimestel on kindel arv puhkepäevi aasta jooksul ja kui nendel päevadel on ilm kehv, siis võib see tõesti kogu puhkuse ära rikkuda.

Allpool on toodud valik mõndadest lähimatel nädalatel alguse saavatest puhkusereisidest, kuhu veel on vabu kohti.

Sihtkoht

Reisi algus

Reisi hind

Reisibüroo

Antalya (Türgi)

10. juuli, Tallinnast

Vastavalt oma maksevõimele

Novatours

Antalya (Türgi)

10. juuli, Tallinnast

Vastavalt oma maksevõimele

Novatours

Kvarner (Horvaatia)

10. juulist, Tallinnast

Alates 529 eurost

Novatours

Türgi

11. juuli, Tallinnast

Alates 626 eurost

GoAdventure

Skiatos (Kreeka)

11. juuli, Helsingist

Alates 525 eurost

Aurinkomatkat

Türgi

14. juuli, Tallinnast

Alates 674 eurost

GoAdventure

Lesvos (Kreeka)

15. juuli, Helsingist

Alates 575 eurost

Aurinkomatkat

Kemer (Türgi)

17. juuli, Tallinnast

Alates 431 eurost

Tez Tour

Türgi

17. juuli, Tallinnast

Alates 395 eurost

Novatours

Horvaatia

17. juuli, Tallinnast

Alates 395 eurost

Novatours

Rhodos (Kreeka)

17. juulist, Tallinnast

Alates 428 eurost

Tez Tour

Rhodos (Kreeka)

17. juuli, Tallinnast

Alates 569 eurost

Aurinko

Rhodos (Kreeka)

17. juuli, Tallinnast

Alates 428 eurost

Tez Tour

Türgi

18. juuli, Tallinnast

Alates 561 eurost

GoAdventure

Bulgaaria

18. juuli, Tallinnast

Alates 470 eurost

GoAdventure

Sozopol (Bulgaaria)

19. juuli, Tallinnast

Alates 467 eurost

Tez Tour

Korfu (Kreeka)

22. juuli, Tallinnast

Alates 399 eurost

Aurinko

Kreeta (Kreeka)

           

23. juuli, Tallinnast

Alates 439 eurost

Novatours

Bulgaaria

28. juuli, Tallinnast

Alates 440 eurost

GoAdventure

Kreeta (Kreeka)

30. juuli, Tallinnast

Alates 435 eurost

Tez Tour

Allikad: reisikorraldajad ja reisibürood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles