Elronile lisandub värsket verd

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on uued rongijuhid, instruktorjuhid ning Elroni liikluskorralduse juhid.
Pildil on uued rongijuhid, instruktorjuhid ning Elroni liikluskorralduse juhid. Foto: Elron

Täna võeti Elroni tööperre vastu 13 uut Tallinna Tehnikakõrgkoolis vedurijuhi kutse omandanud noort juhti.

«Tänaseks on kõik 13 eelmisel sügisel Elroni tellimusel Tallinna Tehnikakõrgkooli astunut oma õppe läbinud ja Maanteeameti väljastatava vedurijuhi loa kätte saanud,» ütles Elroni liikluskorralduse juht Pille Pärnjõe. Ta lisas, et stažööriaja lõppedes sooritavad nad lisasertifikaadi saamiseks teooria- ja sõidueksami, mille edukas läbimine tähendab juba iseseisva liinisõidu õigust.

Pille Pärnjõe sõnul koosnes vedurijuhiõpe kahekuulisest auditoorsest õppest Tallinna Tehnikakõrgkoolis, neljakuulisest õppest depoos ja rongikabiinis õpilasena ning neljakuisest stažööriajast.

«Eelmisest sügisest hakkas Elronile rongijuhte koolitama Tallinna Tehnikakõrgkool, mis on ainus kool Eestis, mis raudteega seotud koolitust pakub,» sõnas lisas Pärnjõe. Esimesed uued rongijuhid lähevad iseseisvalt liinile umbes 20. juulist.

Tallinna Tehnikakõrgkool avab uue vedurijuhtide kursuse eeloleval sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles