Saarlased hakkasid limonaadi tootma

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öuna etikett.
Öuna etikett. Foto: Erakogu

Saaremaal Karja külas hakati valmistama kohalikust õunamahlast limonaadi Öun.

Uute limonaadide tootmise eest Öun Drinks OÜs vastutava Juhan Kanemägi sõnul on eesmärgiks väärtustada eestimaist õuna ning võimalikult palju kohalikku õunasaaki kasutades toota edaspidi lisaks limonaadidele ka siidrit.

Öuna jaoks tegeleb õunte kokkuostmisega kohalik koostööpartner, kes on Tornimäel Saaremaal rentinud 1946. aastast pärit õunaaiad ning püüab neid koos Öun Drinks OÜga ellu äratada.

Esmalt starditakse kahe limonaadiga: Öunalimonaadiga, mis sisaldab 51 protsenti õunamahla ja Öunalimonaad rabarberiga , milles on 18 protsenti rabarberi- ja 12 protsenti õunamahla.

Karastusjoogitehas Öun Drinks OÜ on Eesti erakapitalil põhinev ettevõte, mis alustas tegevust 2014. aasta oktoobris Saaremaal. Koguinvesteeringu maht on 200 000 eurot. Ettevõtte idee sünnist kuni tootmise alustamiseni kulus poolteist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles