Lugeja hoiatab: Amazoni nimel saadetakse petukirju

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazonis ostlemine
Amazonis ostlemine Foto: SCANPIX

Postimehe poole pöördunud lugeja hoiatab Amazoni kasutajaid, et nad ei vastaks neile saadetavatele petukirjadele, mis nõuavad nende krediitkaardi andmeid.
 

«Amazoni nime alt saadetakse klientidele fake (võlts - ing k) e-kirju, kust proovitakse kätte saada isiku isiklike andmeid,» ütles ühe sellise kirja saanud lugeja.

Tema sõnul saadetakse selliseid kirjad viisil, kus palutakse kirjasaajal kinnitada rahvusvahelises veebipoes tehtud ostu. «Niisama mööda minnes on lisatud, et kui teie seda tellinud pole, kustutage tellimus,» kirjeldas lugeja.

Samas on nii-nimetatud kinnitusmeilis näha, et pakki hakatakse saatma hoopis kellelegi tundmatule USA-sse. Kui tellimust kustutama minna, siis avaneb sisselogimise koht, millest edasi minemiseks peab kirjasaaja sisestama oma koduse aadressi ja krediitkaardi andmed.

«Sealt lõi mulle häirekella ette ja jätsin kiirelt pooleli,» sõnas hoiatuse saatnud lugeja. Ta lisas, et kindlasti ei tohiks sellist kirja saades hakata kohe oma krediitkaardiandmeid, kuna sellisel juhul on suur tõenäosus, et need satuvad kellegi kätte, kes neid pahatahtlikel eesmärkidel kasutab.

Saadetud petukiri nägi ise välja selline:

Foto: Lugeja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles