Põhja-Hispaania paradiis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikne kuid mõnus: Idülliline Santillana del Mar.
Vaikne kuid mõnus: Idülliline Santillana del Mar. Foto: Marlen Rein

Flamenko, härjavõitlus, oliivisalud ja kõrvetav kuumus on sageli esimesed märksõnad, mis seoses Hispaaniaga meenuvad. Riigi põhjaosa külastades ei pruugi aga ühtegi neist kohata ning pigem saab nautida lõputut rohelust, idüllilisi pisikülasid, majesteetlikke sadamalinnu või uhket kunstimekat.

Bilbao on linn, mille kohta tiirleb kuhjaga negatiivseid eelarvamusi. «Inetu tööstuslinn, hall ja igav» on vaid mõned iseloomustavad sõnad, mida reisijuhtidest leida võib, ilmselgelt need eriti lennupileteid ostma ei kihuta. Pärast mõnepäevast visiiti võin need loosungid aga julgelt ümber lükata, kuna Bilbao pakub nii suurlinnale omast elavust kui ka võimalust vaikseks kulgemiseks. Kunagisele Hispaania «inetule pardipojale» on aidanud hinge sisse puhuda ennekõike kuulus Guggenheimi kaasaegse kunsti muuseum. Kuna maailmas saab selle uhke muuseumi filiaale vaid ühe käe sõrmedel kokku lugeda (New York, Veneetsia, Abu Dhabi), võib Bilbao selle 1997. aastal avatud monstrumilaadse ehitise üle igati uhkust tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles