Naiskliendid ahistasid šoti kilte kandvaid baarimehi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti kilt.
Šoti kilt. Foto: SCANPIX

Populaarse šoti pubi baarmenid olid sunnitud loobuma töövormina kildi kandmisest, sest naised ahistasid neid nõnda korduvalt

Siiani kandsid Hootananny pubi meesbaarmenid vastavalt selle sisustusele ja õhustikule traditsioonilisi šoti kilte, ent nüüd vahetavad nad need pükste vastu, vahendab Inverness Courier. Töötajad väitsid, et naised piiluvad tihti nende kildi alla, tahtes teada, kas nad kannavad selle all midagi.

Pubi juhataja Iain Howie ütles, et intsidendid juhtusid pigem nädalavahetustel, mil söögikoht oli rahvast täis.

«Teenindaja ümber oli vahel hulk alkoholi tarbivaid naisi, kes tahtsid teada, kas tegu on tõelise šoti mehega. Küsimise asemel vaatasid nad selle aga ise järgi. Alguses oli see isegi naljakas, aga pikapeale muutub tüütuks, eriti veel, kui teenindajatel on kiire, ütles Howie.

Hootananny pubi omanik Kit Fraser peab sellist käitumist väga seksistlikuks. «Kujutage ette, kui ma lähen restorani ja lükkan käe teenindaja seeliku alla?  Mind viidaks niimoodi kohe politseijaoskonda,» tõi ta näite.

«Ma hoolitsen oma klientide eest, kuid sama tähtsad on mulle ka oma töötajad. Ma ei sunni neid tegema midagi, mida nad ei soovi,» lisas Fraser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles