Kuus kõige räpasemat asja kodudes

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine.
Koristamine. Foto: SCANPIX

Kodus võivad pisikud peituda kohtades, mida ei oska oodatagi.

Kõrvaklapid – need on tihti kontaktis higi, kehahooldustoodete ja kosmeetikaga. Kõrvaklappidel levib tihti baktereid, sealhulgas stafülokokk-bakter. Enamjaolt on need kahjutud, ent võivad kokkupuutel katkise nahaga viia infektsioonini.

Arvuti klaviatuur – klaviatuurid on tihti kaetud hallituse, pärmseene ja bakteritega, mis pole meie silmale nähtavad. Mustuse teket seletab ka see, et inimestel on kombeks arvuti ees süüa.

Hambaharjahoidikud – olenemata kui suurt lugu inimene hügieenist peab, on ta suus ja hambaharjal tuhandeid mikroorganisme. Tasub vältida kaanega suletavaid hoidikuid, sest need koguvad rohkem niiskust, mis tekitab hallitust.

Kohvimasinad ja –kannud – kui neid mitte regulaarselt pesta, võib neis leiduda kuni 50 protsenti kogu kodus leiduvast pärmseenest ja hallitusest.

Prillid – halvim asi, mida prillidega teha, on paberrätikuga või särgivarrukaga nühkimine. See ainult levitab tolmu. Ka prillidele hingamine pole efektiivne, vaid lisab sinna baktereid.

Nutitelefon – sõrmedel on palju baktereid, mida nutitelefonile edasi kanda. Ka seda ei tasu ettejuhtuva lapiga pühkida, vaid võiks jälgida tootja juhiseid selle puhastamiseks.

Allikas: Today Home

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles