Tüütute aiakahjurite müüja plaanib tulu annetada pagulaste toetuseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tigu
Tigu Foto: SCANPIX

Ühel rootslasel sai kõrini suurest hulgast tigudest, kes on tema koduaia vallutanud, mistõttu pani mees nad sotsiaalmeedias müügiks, põhjustades sellega palju elavat vastukaja.

Daniel Claesson (40) sõnas, et viimaseks piisaks karikas osutus tema jaoks see, kui abikaasa Ninaga (38) nädalaselt puhkuselt naastes oli nende Jönköpingis asuva koduõue vallutanud ligi 300 roomavat elukat, vahendab Local.

«Meil on kogu aeg nendega probleeme ja peamiselt on Nina see, kes neid kokku korjab ja tapab, kuid see on väga väsitavaks muutunud,» sõnas Claesson eile Localile. Pärast seda, kui mees ühel õhtul kokku korjatud teod üle kaalus ja üle kilo neid kokku sai, otsustas ta, et ehk on keegi, kellel neid reaalselt ka vaja on ning pani nad sotsiaalmeedias müüki.

Küll aga ei osanud ta oodata, et Rootsi ostukeskkonda Blocket üles pandud kuulutust kiiresti jagama hakatakse ja selle vastu ka meedia suurt huvi üles näitab. Samas tunnistab ta, et reaalse ostusooviga on tema poole pöördunud üksnes 15 inimest.

«Iseenesest on huvitav jälgida, kuidas midagi nii väikest võib üleöö viraalseks muutuda,» naeris mees. Peamised küsimused, mis talt on müügis olevat tigude kohta küsitud, on: kas tegemist on mahetigudega, kui vanad nad on ning kas neid on toidetud ka millegi muuga peale muru.

Claesson rääkis, et kui ta leiab tigudele ostja, siis selle eest saadava raha annetaks ta kohalikule kirikule, mis hiljuti alustas mitme kampaaniaga piirkonda kolinud pagulaste toetuseks.

«Minu meelest on väga oluline, et me aitame neid. Ma ei ole poliitik, mistõttu ma ei arva, et ma peaks ütlema, kas neid tuleks Euroopa Liidu riikidesse lasta või mitte, kuid see oleks minu viis neid aidata,» märkis ta.

Kuigi see ei olnud mehe peamine eesmärk, kui ta teod müüki pani, siis pärast mitut küsimust, mida ta nende eest saadava rahaga peale hakkab, leidis, et see oleks hea viis selle raha kasutamiseks.

Küll aga kahtleb mees, et keegi on nõus kulutama 100 rootsi krooni ehk 10,59 eurot kilo tigude eest. Samas usub ta, et kui ta esimese portsu neid müüdud saab, siis on ta valmis nende müüki Blocket’i vahendusel jätkama.

Kui aga keegi nende vastu huvi ei tunne, siis lähevad nad seda teed, mis tavaliselt läinud on – nimelt lõikavad Claessonid teod lõhki ja panevad nad seejärel õlle sisse. «Ma ei tea ka ühtegi humaansemat viisi, kuidas neid hävitada, kuid loodan, et nad ei kannata seetõttu väga,» märkis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles