Mis maasikasort moositegemiseks valida?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu perekodu Käopesa juhataja Sirli Petersoni sõnul tuleb keeta moosi vähemalt tund ning moosis peavad olema terved marjad, et moos pannkoogi peal minema ei voolaks.
Tartu perekodu Käopesa juhataja Sirli Petersoni sõnul tuleb keeta moosi vähemalt tund ning moosis peavad olema terved marjad, et moos pannkoogi peal minema ei voolaks. Foto: Kristajan Teedema

Kuigi kõige magusamalt maitseb tõenäoliselt vanaema keedetud moos, proovisime Tartu perekodu Käopesa juhataja ja kogenud moosikeetja Sirli Petersoniga järele, millisest maasikasordist saab kõige parema moosi.

Katseks ostsin Tartu turult ühe kilogrammi kolmest levinud maasikasordist: «Polkast», «Sonatast» ja «Rumbast». Kõige soodsam oli 2-eurose kilohinnaga «Sonata», mida ka müüja soovitas kui head moosimarja. Selle sordi maasikad olid teistest väiksemad ja pehmemad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles