Helde Tallinn tõmbab rongides rahakotti koomale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongid.
Elroni rongid. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kui seni tasus Tallinn osaliselt ka linnarahva rongisõidu eest väljaspool pealinna, siis nüüd tuleb tallinlastel oma rahakotti senisest enam kergendada.

Mitmed Tallinna lähivaldade elanike kirjutasid end pealinna sisse, kui tasuta ühistransport laienes ka rongidesse. Nimelt hüvitas pealinn 1,10 eurot piletisummast ka siis, kui sõideti Raplast Tallinnasse. Tallinna ja Elroni vahel sõlmitud uue lepingu kohaselt tasuta rongisõit pealinnas jätkub, kuid linnast kaugemale sõites küünib pealinna hüvitis vaid kolmandikuni senisest summast.

 Tallinnaga varem kehtinud leping nägi ette piletihinna hüvitamise järgmiselt, et Tallinnast Keilasse sõites oli täispilet 2,20 eurot, pealinn hüvitas oma elanikele 1,10 ja nii tuli Tallina elanikul maksta selle sõidu eest 1,10 eurot.

«Uue lepingukohaselt hüvitab Tallinn Elronile sõite linnast välja senisest väiksema määra järgi, mistõttu ka hinnad tallinlastele muutusid,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Nüüd hüvitab Tallinn vaid 40 senti senisest piletihinnast ja seetõttu tuleb pealinlasel Tallinnast Keilasse sõites maksta 1,80 eurot senise 1,10 asemel.

 «Elron sellest muudatusest midagi ei võida – konkreetse reisija puhul teenime me endiselt piletitulu kokku 2,20 eurot. Kaudselt me pigem kaotame tulu, kuna see muudatus vähendab mõnevõrra reisijate arvu,» rääkis Kongo. Ta lisas, et  rongisõit on tallinlase jaoks I tsoonis (pealinna sees) endiselt tasuta ning ka Tallinnast välja sõites siiski väga soodne.

 Kõige rohkem kasutavad pealinlased võimalust soodsamalt linnast välja sõita läänesuuna ronides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles