Retsept: eestimeelne kama-tiramisu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimeelne kama-tiramisu.
Eestimeelne kama-tiramisu. Foto: Jaan Heinmaa

Itaaliast pärit kohvimaitselist tiramisut on võimalik teha ka eestipäraselt, lisades sellele näiteks traditsioonilist kama maitset.

Valmistusaeg: 30 minutit + 6 tundi kuni üleöö külmas

Vaja läheb:

400 g kohupiimapasta        

1 dl tuhksuhkur    

1 tl vanillsuhkur  

3 spl kamajahu      

4 dl rõõsk koor (35-protsendine)       

1 tk biskviitpõhi (ümmargune)    

Immutamiseks:

3 spl Vana Tallinna liköör  

Astelpajumarjad soovi korral (vahele)    

1.5 dl kange must kohv      

Peale:

Mõru kakaopulber     

Astelpajumarjad soovi korral

Valmistamine:

  1. Vahusta koor. Sega hulka kohupiimapasta, suhkrud ja kama.
  2. Sega külm kohv ja liköör.
  3. Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool alusele. Immuta kohvi-likööriseguga ja määri peale pool kohupiimavahust.
  4. Tõsta peale teine biskviidipool, immuta taas ja kata ülejäänud kohupiimavahuga. Soovi korral pane kihtide vahele ka marju.
  5. Hoia torti 6 tundi kuni üle öö külmas.
  6. Serveerides sõelu peale ohtralt kakaopulbrit ja kaunista soovi korral marjadega.

Retsept on pärit Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust Kama. Eesti rahvustoit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles