Populaarne reisisihtkoht tõrjub turiste

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mallorca.
Mallorca. Foto: SCANPIX

Baleaari saarte poliitikute sõnul on turistide külastatavus sellel suvel juba liiga kõrge ning neil on seetõttu plaanis kehtestada turistimaks, et vähendada pakettreisidega külastajate arvu.

Piiravaid meetmeid hakatakse kasutama turistide tõttu, kes ostavad «kõik hinnas» pakettreisi ning veedavad enamuse ajast hotellis, vahendab Deutsche Welle.

Mallorca, Formentera, Menorca ja Ibiza saari külastab igal aastal umbes 14 miljonit turisti, 80 protsenti neist suvekuudel. Poliitikud tahaksid ideaalis jaotada turistikoormuse terve aasta peale, kuid Madridi linnavalitsus kardab, et piirangute kehtestades otsustavad päikesereise armastavad turistid lihtsalt mõne muu sihtkoha kasuks. Turismivaldkond pakub tööd umbes kahele miljonile Hispaania elanikule ning sellel on riigi majanduses suur roll.

Massiturism levib ka mujal Euroopas ning kohalikud protestivad häirivate peoturistide vastu. Näiteks Barcelonas on seetõttu terve aasta vältel keelatud avada uusi hotelle ja muid turistide majutuskohti. Veneetsia linnapea on aga tõstatanud võimaluse, mis piiraks  turistide arvu ühe päeva kohta, keda kesklinna uudistama lubatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles