Hullud Päevad neelavad 200 000 kilekotti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:STOCKMANN, HULLUD PÄEVAD :TALLINN, EESTI,13OCT10
Tallinnas algasid järjekordsed Stockmanni hullud päevad.
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:STOCKMANN, HULLUD PÄEVAD :TALLINN, EESTI,13OCT10 Tallinnas algasid järjekordsed Stockmanni hullud päevad. pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Stockmanni kaubamaja direktori Marge Türneri sõnul varusid nad  alanud Hullude Päevade jaoks pea 200 000 kilekotti, mida tasuta jagada.


 «Kõike seda kogust alati vaja ei lähe ja midagi jääb ka järgmist aastat ootama,» rääkis Türner. Tema hinnangul on inimesed võrreldes varasemate aastatega muutunud keskkonnateadlikumaks: «Väga paljud kliendid ei võta igale tootele eraldi kilekotti, vaid paluvad panna kaubad kokku.»

Türneri sõnul võeti Soomes Stockmanni Hulludel Päevadel esimest korda kasutusele ka paberkotid. Ta mainis, et paberkott on kaks korda kallim.

Säästva elustiili portaali Bioneer toimetaja Katrin Lipp tõi paber- ja plastkottide võrdluseks välja keskkonnamõjude uurimisega tegeleva Franklin Associates Ltd. analüüsi.

Kõige lihtsamalt öeldes: «Paberkottide jäätmekäitlus annab tublisti plusspunkte, aga plastkotid on endiselt eespool, sest nende säästvam tootmine tekitab vähem tahkeid ja vedelaid jäätmeid ning emissiooni,» selgitas Lipp.Seepärast soovitas ta üldse eelistada riidest kotte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles