Sagedamini süttivad külmkapid, televiisorid ja pesumasinad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Jõe tänaval.
Tulekahju Jõe tänaval. Foto: Artur Ande

Päästeameti andmetel on elektrilistest kodumasinatest kõige sagedamini süttinud külmkapid, televiisorid ja pesumasinad, kuid tulekahju on põhjustanud paljud teisedki aparaadid.


Süttimise põhjused on erinevaid. Enamasti on elektrijuhtmed kas vananenud või katkised või on seade ise juba liialt vana. Siia alla käivad näiteks nõukogudeaegsed soojakotid, mis voodites süttivad.

Süttimise põhjuseks võib olla mõni tootja defekt. Teiseks võidakse masinat valesti kasutada. Telerite süttimise põhjuseks on tihtipeale selle peale põlema unustatud küünal.

Päästjad hoiatavad, et inimesed peavad arvestama võimalusega, et elektriseadmed võivad süttida ka niiöelda ettenägematu rikke tõttu. Näiteks on varahommikul pere äratanud põlema süttinud mikrolaineahi. Kummaliste juhtumite alla võib liigitada ka pesumasinate põlengud.

Päästeamet soovitab elektriseadmed pärast nende kasutamist, eriti aga pikemaks ajaks kodust lahkumisel vooluvõrgust lahti ühendada. Teiseks tuleks alati säilitada ostukviitung ja seadme kasutusjuhis hoolega läbi lugeda.

Tänavu on süttinud:
6 köögiseadet
10 külmkappi
4 kütteseadet
6 pesumasinat
6 telerit
1 mikrolaineahi
2 akulaadijat
4 boilerit
1 soojenduskott
2 ventilaatorit
1 elektrikilp
Allikas: päästeamet
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles