Loomad on poolaastaga hammustanud ligi 600 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vältige koerale ribide, kontide ja liigsoolase toidu andmist. Koerale annavad aga pikaks ajaks ohutut tegevust närimiskondid
Vältige koerale ribide, kontide ja liigsoolase toidu andmist. Koerale annavad aga pikaks ajaks ohutut tegevust närimiskondid Foto: SCANPIX

Terviseameti andmetel hammustasid loomad tänavu kuue kuuga inimesi 568 korral, mida on vähem kui mullu samal ajal.

Loomahammustuste arv on tänavu vähenenud 10,4 protsendi võrra, selgub terviseameti ülevaatest. Möödunud aastal hammustasid loomad inimesi poole aasta jooksul 634 korral.

Enim saavad inimesed hammustada koertelt, selliseid juhtumeid oli kuue kuuga 383 ehk 67 protsenti kõigist hammustusjuhtumitest. Kassid ründasid inimesi 155 korda, mis moodustab 27 protsenti kõigist hammustustest.

Teistest enam hammustasid inimesi ka nugised, selliseid juhtumeid oli viie kuuga seitse. Kuuel korral hammustasid inimesi rotid.

Kahel korral ründasid inimest hiired, ühel korral hammustasid inimest ahv, deegu, hamster, hobune, jänes, kukk, papagoi, kährik, küülik, pesukaru, saarmas, tuhkur, metssiga, nahkhiir ja nirk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles