Kiirtoidukoha suurimad saladused tulid ilmsiks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toores burgerikotlett.
Toores burgerikotlett. Foto: SCANPIX

Anonüümseks jääda sooviv 24-aastane McDonald’si vahetusevanem Šotimaalt avalikustas portaalis Reddit nii mõnedki kiirtoidukoha saladused, sealhulgas lükkas ümber müüdi salamenüü olemasolust.

Ta  ütles, et salamenüüst on võimalik tellida tooteid samamoodi nagu tavapäraseidki – kliendi soovi kohaselt võib koostisosi lisada või eemaldada, vahendab Independent. Vahetusevanema väitel ei pruugi töötajad salamenüü tooteid nimepidi teada, ent neid kirjeldades ja lisakoostisosade eest juurde makstes peaksid töötajad neid ilma probleemideta valmistama. Lisaks ei olevat salamenüü otseselt kellegi leiutis, vaid selle juurde jõuti üsna juhuslikult.

Näiteks on salamenüüs «The Land, Sea and Air» (Maa, meri ja õhk) hamburger, mis sisaldab nii loomaliha, kala kui kana, seega on kombineeritud kolmest erinevast McDonald’si burgerist. «Monster Mac» burger on sööjale pigem väljakutse kui tavapärane valik, sest koosneb omakorda kaheksast burgerist.

«McGangBang» burger kujutab endast aga kanaburgerit topeltjuustuburgeri vahel, mis on enim tuntud salajane tellimustoode. Burgerisöömise kõrvale võib aga juua vanilje-šokolaadi-maasika jäätisekokteili.

Vahetuse vanem hoiatab ka tervislike alternatiividena välja pakutud toodete eest. «Vrappidesse läheb frititud kana, taimetoitlaste pihvid on samuti rohkes õlis frititud ning salatikastmed on igasugust jama täis,» ütles ta.

«Liha on see-eest hea ja kohapeal praetud. See on kohalik veiseliha, mis ei sisalda sideaineid nagu muna või kuivikupuru, mida tihtipeale kaupluste lihatoodetest leida võib,» kirjeldas töötaja. Ta kiitis ka orgaanilist piima ning vabapidamisel kanade mune. See-eest kanaliha tuuakse külmutatuna sisse Taist.

«Ärge tellige kanatooteid – see on jube: külmutatud kana, mis pärast sulatamist ja aurutamist on pisut sültjas,» lisas ta.

Veel kirjeldas töötaja üht juhtumit kliendiga, kes avastas, et ettevõte on tavapärase Heinzi ketšupi vahetanud McCormicki oma vastu. «Ta käitus, nagu oleks see minu süü, loopis oma toitu, karjus ja nuttis ega teinud sealjuures nalja,» ütles McDonald’si vahetusevanem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles