Vaata, kes kasutavad nutiseadmetes enim internetti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoni kasutamine.
Nutitelefoni kasutamine. Foto: SCANPIX

86 protsenti vastajatest kasutab oma nutiseadmes internetti, sealhulgas aktiivseimad kasutajad on 30-39-aastased, kelle kasutusaktiivsus ulatub 99 protsendini, selgub Mindshare’i juunikuisest mobiilse interneti teemalisest küsitlusest.

Vanusegrupis 18-29 kasutab internetti nutiseadmes (nutitelefon, tahvelarvuti, sülearvuti) 96 protsenti vastanuist, kõige madalam on kasutusaktiivsus 60-74-aastaste seas, jäädes 74 protsendi juurde.

Samuti selgus küsitlusest, et vene rahvusest vastajate seas on interneti kasutamine nutiseadmetes mõnevõrra kõrgem (91 protsenti) kui eestlaste seas (85 protsenti). Meeste ja naiste internetikasutus nutiseadmes on enam-vähem võrdne, vastavalt 87 ja 85 protsenti.

Piirkonniti on kõige aktiivsemad interneti kasutajad nutiseadmetes tallinlased, kelle seas ulatub see 93 protsendini. Kõige madalam on vastav näitaja Lõuna-Eestis, jäädes 62 protsendi juurde. Põhja-Eestis tervikuna on vastav näitaja 76, Tartu piirkonnas 87, Lääne-Eestis 88 ning Virumaal 89 protsenti.

Kõige enam kasutavad vastajad mobiilset internetti nutitelefonis (80 protsenti), kusjuures igapäevaselt teeb seda 59 protsenti vastanuist. Tahvelarvutis kasutab mobiilset internetti 39 ja sülearvutis 34 protsenti vastanuist. Tahvel- ja sülearvutis kasutab internetti iga päev vastavalt 19 ja 21 protsenti vastanutest.

Mobiilse interneti kasutusaktiivsuse kasv on näha eeskätt suvekuudel, näiteks eelmisel suvel suurenes mobiilse interneti kasutamine EMT võrgus umbes 40 protsenti.  Tänavu suveks on nutiseadmete kasutajate näitaja kerkinud juba 54 protsendini.

Samuti eelistavad EMT ja Elioni kliendid üha enam 4G toega nutitelefone, praegu moodustab 4G toega telefonide müük 87 protsenti kõigist EMT ja Elioni kanalites müüdavatest nutitelefonidest. 

Mobiilse interneti tarbijad kasutavad oma nutiseadmes hea meelega nii videokeskkonda Youtube, mobiilipanka, m-parkimist, Mobiil-IDd, Spotifyd kui ka EMT ja Elioni minuTV teenust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles