Hamburger pannakse McDonald`sis kokku vähem kui 20 sekundiga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbija24 käis McDonald`si köögis burgereid tegemas, juhendajaks oli McDonald`si eestipoolne ärijuht Tomasz Narwrocki.
Tarbija24 käis McDonald`si köögis burgereid tegemas, juhendajaks oli McDonald`si eestipoolne ärijuht Tomasz Narwrocki. Foto: Liis Treimann

McDonald`s eelistab oma söögikohti nimetada kiirtoidurestoranideks, sõna «restoran» kasutamine ei tundu Eesti inimesele selles kontekstis ehk paslik, kuid kiirtoidu pakkuja tiitli on firma auga välja teeninud.

Tarbija24 piilus eile Ülemiste keskuse hiljuti avatud McDonald`si kööki ja võttis aega, kui kiirelt üks burger valmib. Kõigepealt olgu välja toodud inimfaktorist sõltumatu ajakulu – kuklite röstimine 35 sekundit ja pärastine grillimine ca 40 sekundit. Burgeri kokkupanek on aga käsitöö ja selleks kulus koolitatud töötajal vaid 19 sekundit.

Protsess ise nägi välja järgmine: saiad röstist välja ja töölauale, suurest kastmepüstolist törts ühele ja törts teisele kukliosale, siis mõlema käega sibulakaussi ja näpuotsatäied eriti peeneks hakitud sibulaid kastme peale, seejärel väiksed salatikuhilad ning lõpuks ühele kuhjale peale juust ja teisele kaks marineeritud kurgiviilu. Kui see töö tehtud, läheb burger (antud juhul BigMac) grilli ja ongi valmis.

Siinkirjutaja proovis ka ise burgerit kokku panna ja see võttis aega 25 sekundit. Päris omal käel ma sellist aega siiski ei saavutanud – kogenud õpetaja, McDonald`si eestipoolne ärijuht Tomasz Nawrocki seisis kõrval ja tuletas aina meelde, mida teha ning et kõike seda peaks tegema ikka kiiremini ja kiiremini. Burgeri grillile viimist ta enam minu kätte ei usaldanud, vaid haaras salatikuhja alla peidetud kuklitega aluse enda kätte ja toimetas selle sekundi-paariga kuuma sihtpunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles