Mustas nimekirjas autokool sattus taas sekeldustesse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduauto.
Õppesõiduauto. Foto: Postimees

Mitmel korral tarbijakaitseameti musta nimekirja sattunud E-Autokoolitus OÜ pettis taas oma klienti,  amet tegi vaidluses otsuse isiku kasuks.

Tarbija ostis «Chilli» keskkonnast E-Autokoolituse voucher'i hinnaga 169 eurot, mille sisuks oli autokooli teenus – kaupleja pidi andma autosõidukoolituse ja dokumendid, mis on vajalikud B-kategooria sõiduki juhtimisõiguse saamiseks. Seega sõlmiti kauplejaga käsundusleping.  

Autokool teatas aga märtsis, et nõuab täiendavat tasu ja kui klient sellega ei nõustu, tagastab ta lepingutasu ning klient peab minema teise autokooli. Käsunduslepingu alusel kohustus aga autokool kliendile vastavaid teenuseid osutama ning isik maksma selle eest kokkulepitud tasu, mistõttu keeldumisega rikkus autokool lepingut.

Tarbijakaitseametis tõendati autokooli tahtlikku lepingurikkumist ning sarnast pahatahtlikku käitumist veel mitmete isikutega, lisaks müüb autokool selliseid voucher'eid veel edasi.

Klient hindas tekkinud kahju sõidukoolituse hariliku hinna põhjal, mis on 304 eurot ning vähendas sealjuures nõude summat vastavalt läbitud sõidutundidele. Amet otsustas tarbija kasuks E-Autokoolitus OÜ-lt välja mõista teenuse kompensatsioon summas 272 eurot.

E-Autokoolitus ei ole kaebusele vastanud, samuti ei ilmunud nende esindaja komisjoni istungile, seega puuduvad seni ka vastuväited.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles