Folgil müüvad süüa «vabatahtlikud»

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgi ajal käib toidutänaval elav kauplemine.
Folgi ajal käib toidutänaval elav kauplemine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis folgi ajal toidukohti kontrollinud  maksuamet leidis sealt mitmeid töötegijaid, kes väidetavalt teevad tööd ilma palgata ehk vabatahtlikult.

Eile Viljandis tehtud kontrolli ajal leidis maksuamet toidutänavalt tööl 17 vabatahtlikku ja ühe ametlikult registreerimata töötaja. «Äriühingu majandushuvides töötavad isikute puhul ei ole reeglina vabatahtlikkus usutav ja nendel juhtudel alustame juba põhjalikumat kontrolli,» ütles maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna talitusejuhataja Oscar Õun.

Maksuamet lubab välja selgitada,  milles täpselt nende isikute vabatahtlik töö seisnes ja kas antud registreering oli õigustatud.

Alates eelmise aasta juulist peavad kõik füüsilised ja juriidilised isikud oma töötajad maksu- ja tolliametis registreerima. Seejuures tuleb töötajate registrisse kanda ka need, kes on ajutiselt abiks vabatahtlikult. 

23. juunil tegid maksuametnikud toitlustusettevõtete töötamise registreerimise vaatlusi Viljandi linnas ja Viljandi Pärimusmuusika Festivalil. Kokku kontrolliti 174 isikut 45 erinevas äriühingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles