Suurpood müüs «hea hinnaga» kõlbmatut kaupa

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtaja ületanud kaup.
Tähtaja ületanud kaup. Foto: Lugeja foto

Pärnu Maximas oli soodushinnaga müügil kalkuniliha, mida poleks tohtinud tähtaja ületamise tõttu enam müüa.

22. juulil oli  Pärnu XXX Maximas «hea hinnaga» müügil kalkuniliha tarrendis, mille «kõlblik kuni» tähtaeg oli ammu möödas. «Alates hommikust suudeti vähemalt üks kang inimestele ära müüa, kui läksin ütlema, et nad ei tohi aegunud liha müüa, pisteti viis kangi leti alla,» kirjutas Marit.

Maxima pressiesindaja Katja Ljubobratetsi sõnul tuleb tarbijal võimalikult kiiresti informeerida poodi, kui ta avastab kaupluses või kodus  kauba, mille kõlblikkuse aeg on ületatud või märgistus puudub.

«Kui ta eelistab helistada, siis tema kõne on oodatud meie tasuta infoliinile või kaupluse juhatajale, kelle telefoni number on avaldatud iga kaupluse infotahvlil. Kui ostja soovib hoopis kirjutada, siis ootame kirju e-postile või Facebookis,» rääkis Maxima esindaja. Kui ostjal on ostutšekk alles, siis üldjuhul pood tagastab talle  vastava toote eest tasutud summa.

«Saadud info põhjal kontrollime kohe, et müügil oleksid vaid selleks kõlblikud tooted, ning alustame menetluse, mille käigus selgitame välja asjaolud ja teeme kõik, et sellised vead ei korduks,» lubas pressiesindaja. Selle eest, et müügil oleksid vaid selleks kõlblikud tooted, vastutavad üldjuhul kaupluse töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles