Odavbussifirma buss sõitis Poolas kraavi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polski Bus sõitis kraavi.
Polski Bus sõitis kraavi. Foto: Kuvatõmmis

Eile õhtul tegi Poolas Polski Busi brändi all tegutsev šoti miljardärile Brian Souterile kuuluva ettevõtte buss avarii.

Kahekordne buss oli teel Katowice'st Varssavi poole ning selles viibis õnnetuse hetkel 30 inimest, vahendab Poola uudisteportaal Kontakt24.

Bussijuhi sõnul tundis ta, et sõiduk muutub juhitamatuks. Ta püüdis seda teepervel kinni pidada, ent põrutas selle asemel kraavi.

PolskiBus kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Piotr Pogonowski ametlikus teadaandes seisab, et õnnetus juhtus õhtul kella 18 ajal Siestrzeń lähedal ning asendusbuss saabus kella 19ks. Kaks reisijat said kergeid vigastusi, üks neist viidi haiglasse, ülejäänud aga jätkasid bussireisi. Õnnetuse asjaolud on veel uurimise all. Pogonowski  sõnul on kõik ettevõtte bussijuhid heade sõiduoskuste, vastava kvalifikatsiooni ning pika sõidukogemusega. Ettevõte jälgib ka juhtide tööaegu ning tagab piisava aja puhkamiseks.

Pogonowski kommenteeris ka õnnetusjuhtude riski Eestis peagi liinile saabuva SuperBusiga. «Tõenäosus, et Eestis juhtub bussiga õnnetus, on äärmiselt väike ning hoiame kõik riskid võimalikult madalad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles