Lugeja küsib: miks supermarketis on nii külm?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupoodide temperatuur ei tohi olla liiga kõrge ega madal.
Toidupoodide temperatuur ei tohi olla liiga kõrge ega madal. Foto: Panther Media/Scanpix

«Tahan teada, et miks on Tondi Selveris nii külm? Kohe kui fuajeesse siseneda lööb näkku selline jahedus. Ōues on soojem kui sees,» kirjutas lugeja. 

«Müügisaalis olemiseks on jopet vaja, et kuidagi ostud ära teha. Kōige külmem on külmikute vahes, mis on arusaadav, aga miks ma lōdisen dressipluusis kodukeemiariiulite vahel? Tahaks ikka käia poes nii, et ma haigeks ei jää vōi pangu uksele silt, et pange puhvaika selga,» lisas ta.

Vastab Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid. 

Kontrollisime kohe Tondi kaupluses temperatuuri ning see jäi olenevalt osakonnast 18-20 kraadi vahele ja see vastab normidele, mis sobilik nii kaupluses töötamiseks kui kaupade säilitamiseks. Konditsioneeri hakkame kasutama alles siis, kui temperatuur tõuseb 24-25 kraadini, mida on tänavu harva ette tulnud. Jahe- ja külmlettide temperatuur peab olema toidu riknemise vältimiseks alati täpselt reguleeritud. Mida soojem on välistemperatuur ning mida õhemalt külastajad riietunud, seda jahedam tundub paratamatult nii kaupluse siseõhk kui ka jahe- ja külmlettide läheduses oleva õhu temperatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles