Botaanikaaed: varaste ülbus on ületanud igasuguse piiri

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli botaanikaaias õitsenud  pojeng «Walter Mains».
Tartu Ülikooli botaanikaaias õitsenud pojeng «Walter Mains». Foto: Kristjan Teedema/PM

Tartu ülikooli botaanikaaia töötajad tunnevad end solvatuna, sest kauni pildi nimel ronitakse igale poole ning mõned inimesed kaevavad kõigile imetlemiseks mõeldud iluaiast taimi välja. 

«Varaste ülbus on ületanud igasuguse piiri. Eelmisel nädalal kaevati välja ja viidi minema suur pojeng «Walter Mains»,» kirjutab botaanikaaed oma Facebooki kontol. Lisaks on kadunud ka üks alpinaariumis õitsenud Sedum sempervivoides. «See küll on monokarpne ja vargale kaua rõõmu ei too,» lisatakse.

Botaanikaaed rõhutab, et nende aeda ostetakse taimi samamoodi aiaäridest nagu kodudesse. «Miks arvatakse, et botaanikaaed saab neid tasuta? Või et kui meil on ühest liigist/sordist kolm taime, siis seda on palju, võib kaks minema viia?» kirjutatakse sotsiaalmeedia kontol. Botaanikaaeda tehakse selleks, et inimestel oleks kaunis koht, kus jalutada, nautida ja taimi tundma õppida.

«Solvab väga, kui südamega valitud või kasvatatud taim on ära varastatud, või kui kauni pildi saamiseks ronitakse, kuhu juhtub, et ainult oma hetkeemotsioon kätte saada,» seisab kodulehel.

Botaanikaaed kutsub üles töötajatele teada andma, kui märgatakse kedagi peenras kaevamas või tallamas. «Koos saame ehk jagu sellest ebaviisakusest, mis ajapikku hakkab matma soovi pakkuda külastajatele head elamust ilusast aiast,» loodetakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles