Hüved, mida lennureisijad enim ihkavad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: SCANPIX

Mõne hüve eest on nii mitmedki lennureisijad valmis maksma ka lisatasu, muuhulgas nimetati lennukist esimesena välja saamist, oma pagasi teekonna jälgimist nutitelefonis jm.

Enamik lennureisijaid sooviks lennukist eelisjärjekorras välja saada, sest see aitaks vältida teiste käsipagasite vahel kohmerdamist ning nõnda on ka võimalus seista eelisjärjekorda äraantava pagasi kättesaamiseks, vahendab news.com.au.

Paljud ameeriklastest reisijad ütlesid, et maksaks sellise privileegi eest lisatasu. Lennuinfot koordineeriva firma Flightview korraldatud uuringus tunnistas lausa 60 protsenti osalenutest, et sooviksid lennukist esimesena välja saada. Innukamad trügijad on sealjuures noored, 75 protsenti neist nõustus, et selle eest võiks maksta lisatasu.

Veel ilmnes, et reisijad maksaksid lisatasu ka selle eest, et nende pagas toimetataks turvaliselt ja eelisjärjekorras pagasikonveierile. Eelistatud oleksid ka raadiosagedustuvastuse silt pagasil, millega saaks nutitelefonist pagasi teekonda jälgida, automaatselt saadetavad teated lennuinfo kohta ning mobiiltelefonide laadimisvõimalus istmete juures. Mainiti veel mobiilirakendust, millega lennujaama söögikohtadest toitu ette tellida ning rendiauto tellimist sihtlennujaama juurde.

«Kui mõned lennufirmad juba pakuvad neid teenuseid, siis teistel on aega valmistuda nende lisamiseks. Tahtsime edastada lennujaamadele infot, mida inimesed soovivad,» ütles Flightview pressiesindaja Katherina Wellman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles