Maanteeameti täpsustus: bussijuhti süüdistati alusetult

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugliinibussis tohib müüa seisukohti, kuid bussi maksimaalne kiirus ei tohi ületada 60 kilomeetrit tunnis.
Kaugliinibussis tohib müüa seisukohti, kuid bussi maksimaalne kiirus ei tohi ületada 60 kilomeetrit tunnis. Foto: Elmo Riig

Eilsest Postimehe võrguväljaandes ilmunud loost võis jääda mulje, et bussijuht oleks justkui rikkunud seadust seisukohtade müümisega, kuid maanteeameti ühistranspordiosakond jagas informatsiooni, milles kõiki asjaolusid ei olnud jõutud veel täpsustada.

Nimelt, pühapäeval kell 14.20 bussiga Tallinnasse sõitnud reisija pani tähele, et Kuressaarest sõitu alustanud Estonian Linesi bussijuht võttis istekohtade puuduse tõttu peale kaks inimest, kes pidid püsti seisma.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhtivekspert Mika Männik sõnas selgituseks, et asjaolude täiendaval uurimisel selgus, et konkreetsel juhul rikkumist ei olnud ja bussijuht käitus igati õiguspäraselt. «Juhul kui bussis on lubatud ka püstiseisjad ja need seal ka on, siis liiklusseadusest tulenevalt ei või bussi maksimaalne kiirus ületada 60 kilomeetrit tunnis,» selgitas Männik.

Ta märkis, et üldeeskirja kohaselt võib sõitjaid vedada sõidukis ainult valmistaja ettenähtud kohtadel ja viisil. «Seega ei käitunud bussijuht valesti, kui võttis peale kaks püstiseisjat Liivalt Kuivastusse,» märkis Mika Männik.

Estonian Linesi juhataja Priit Kivi ütles, et selle bussi tehnilise passi järgi on lubatud peale võtta lisaks veel neli inimest, seega bussijuht lubas seisma kaks inimest selle arvestusega, et järgmises või ülejärgmises peatuses läheb keegi maha. «Terve tee Kuressaarest Tallinnani keegi püsti ei seisnud,» lausus Kivi.

Estonian Lines pakub võimalust, et inimene saab osta internetist pea igast peatusest pileti, seega bussijuht hoiab reisijale alati kohta. Lisaks saab bussijuht elektrooniliselt vaadata, kes millises peatuses parajasti väljuma peab.

Priit Kivi väitel ei juhtu sellist olukorda kogu aeg. «Sellel nädalavahetusel olid Saaremaa ooperipäevad ning sellega seoses olid kõik bussid täis, seega otsustas bussijuht inimestele vastu tulla,» sõnas ta ning lisas, et Estonian Lines kaalub varianti, et järgmisel suvel lisada graafikusse lisabusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles