Kindlustusselts: ohtlik ei ole müristamine, vaid välgunool

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikne
Pikne Foto: SCANPIX

Kuna juulikuus teatasid If Kindlustuse kliendid pikse kahjudest 43 korral ja ilmajaam lubab ka selleks nädalavahetuseks äikeselist ilma, tuletab kindlustusselts meelde viis peamist soovitust võimalike äikesekahjude vältimiseks.

«Juulikuus on If Kindlustuse kliendid teatanud pikse kahjudest 43 korral – enamjaolt on voolukõikumised kahju tekitanud kodusele elektroonikale,» sõnas kindlustusseltsi kommunikatsioonijuht Rain Porss. Kuna ilmajaam lubab äikeselist ilma ka lähipäevadeks, siis peab kindlustusselts paslikuks korrata siinkohal üle viis lihtsat soovitust pikse kahjustuste vältimiseks.

1. Pikse lähenedes või kodust lahkudes lülita välja elektriseadmed.

2. Ära tee ahju ega pliidi alla tuld, kuna suits juhib hästi elektrit.

3. Korista hoov lahtistest esemetest ning sule aknad – äikese ajal võib tuul tugev olla

4. Autoga sõida ettevaatlikult, kuna sähvatus võib pimestada.

5. Ära varju puude alla, vaid otsi lagedam ning nõgusam koht – eriti tuleb vältida lehtpuid, kuna neid tabab välk kõige sagedamini.

«Soovitame hankida ka piksekaitse seadmed ning paigaldamisel pidada nõu spetsialistiga,» lisas Porss. Kui piksevarras on majapidamises juba olemas, tuleks kontrollida korraliku maanduse olemasolu, kuna selle puudumisel juhib varras pikse otse majja. «Lisaks tuletame meelde, et ohtlik ei ole mitte müristamine, vaid välgunool,» sõnab kindlustusseltsi esindaja.

If Kindlustuse poolt juulis registreeritud pikse kahjud jagunesid maakonniti järgmiselt: Harjumaa – 10, Põlvamaa – 6, Pärnumaa – 5, Võrumaa – 5, Viljandimaa – 3, Tartumaa – 3, Raplamaa – 3, Saaremaa – 2, Valgamaa – 1, Hiiumaa – 1, Järvamaa – 1, Ida-Virumaa – 1, Lääne-Virumaa – 1, Jõgevamaa – 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles