Miks nakatunud sigade liha ei müüda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna ükskõik millisel viisil sealiha kasutamine suurendaks katku leviku ohtu, siis on ainus võimalus liha hävitada.
Kuna ükskõik millisel viisil sealiha kasutamine suurendaks katku leviku ohtu, siis on ainus võimalus liha hävitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Aafrika seakatku nakatunud loomade liha inimesele ohtlik pole, on liha igasugune kasutamine välistatud nakkuse leviku tõttu.

«Kõik taudikoldes olevad sead tuleb hävitada, kuna selle haiguse viirus võib säilida lihas päris pikka aega nakkusvõimelisena. Kõik need loomad tuleb hävitada ja liha kasutada ei või,» rääkis  veterinaar- ja toiduameti (VTA) loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Maarja Kristian uudistesaates «Aktuaalne kaamera».

Sealiha ei tohi anda ka teistele loomadele, isegi mitte loomaaias elavatele kiskjatele. Kuigi liha loomale otseselt kahju ei pruugi teha, on kõige ohtlikum nakatunud liha teekond ja kõik, kes sellega kokku puutuvad, võivad nakkust edasi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles