Politsei soovitused Weekend Festival Baltic minejatele

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei jagab soovitusi, kuidas Baltikumi suurim tantsumuusikafestival ohutult mööda saata.
Politsei jagab soovitusi, kuidas Baltikumi suurim tantsumuusikafestival ohutult mööda saata. Foto: Lukas Balandis

Pärnus toimub 6.-9. augustini Baltikumi suurim tantsumuusikafestival Weekend Festival Baltic, mille eel annab politsei soovitusi, kuidas üritus ohutult ja konfliktideta mööda saata.

Turva- ja politseitöötajate suunistega tuleb arvestada nii festivalil kui ka avalikes kohtades. Samuti on muusikafestivali ajal muudatusi linna liikluskorralduses ning probleemide vältimiseks tuleb jälgida liiklusmärke.

Meeles tuleb pidada järgmist:

- Öörahu Pärnu linnas on erandkorras lühendatud: reede ööl vastu laupäeva ning laupäeva ööl vastu pühapäeva algab linnas öörahu kell kaks. Tuleb suhtuda hoolivalt ümbruskonda ja ümbritsevatesse inimestesse. Tuleks vältida konflikte ja käitumist teisi häirival moel.

- Kuna festival toimub rannas, siis külastajatel tuleb silmas pidada oma tegevuste mõju keskkonnale. Prügi tuleb visata vaid selleks ette nähtud kohta.

- Kui olete langenud varguse ohvriks või kaotanud midagi, andke sellest kohe teada politseile. Festivali territooriumil töötavad politseinikud, kes on seal külastajaid abistamas.

- Asjade kadumise vältimiseks tuleks festivalile kaasa võtta vaid nii palju asju, kui vaja läheb. Eriti kehtib see sularaha ja dokumentide kohta. Festivalialal hoidke oma dokumente ja muud vara alati enda lähedal, kindlalt suletud taskus või kotis.

- Telkida tohib Pärnus vaid selleks ette nähtud kohtades ja linnas selleks mitte mõeldud kohtades telkijatel palutakse lahkuda.

- Sõidukid tuleb parkida vaid selleks ettenähtud kohtadesse, soovituslik on kasutada festivali parklaid ning liigelda jalgsi või ühistransporti kasutades. Pargitud sõidukites ei tohi jätta väärtuslikke esemeid nähtavale kohale. Ühtlasi ei soovita politsei neid hoida ka telkides, kui nende juures ise vahetult ei viibita.

- Piiri tuleks pidada alkoholiga ja võimalusel tuletada seda meelde oma seltskonna nendele liikmetele, kelle otsustusvõimele alkohol halvasti mõjub.

- Lähtuvalt Eestis kehtivast seadusandlusest on narkootikumide omamine, tarvitamine ja vahendamine keelatud. Politsei suhtub sõltuvusainetega seotud rikkumistesse täie tõsidusega. Sama kehtib alaealiste alkoholi ja tubakatoodete tarvitamise kohta.

- Alaealised võivad öösel ringi liikuda vaid täiskasvanud saatjaga. Lapsevanematel soovitatakse end kurssi viia kellega, kus ja kuidas nende lapsed festivali ajal liiguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles