Hiiumaale sõitjaid on ootamas pikad järjekorrad

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa laevaliinil on tulemas aasta kõige töisem nädalavahetus.
Hiiumaa laevaliinil on tulemas aasta kõige töisem nädalavahetus. Foto: Mihkel Maripuu

Hiiumaa Rohuküla-Heltermaa laevaliinil on tulemas aasta kõige töisem nädalavahetus, sest augustikuu esimesel nädalavahetusel toimub saarel palju suvesündmusi.

Praamisõidu korralduse mõttes on see keeruline aeg, sest nõudlus on nii suur, et ilma ooteaegadeta seda rahuldada ei ole võimalik.

Samas tänavu on üleveovõimsus suurem, sest varem liinil olnud Regulat asendab St Ola, mis mahutab umbes 20 sõidukit rohkem. Kokku teevad parvlaevad Hiiumaa ja St Ola ühel suunal reedel 12 ja pühapäeval 11 väljumist. St Ola teeb neist 5 reisi, mis võimaldab päeva jooksul graafikus üle viia umbes 100 sõidukit enam kui mullu.

Eeloleva nädalavahetuse oodatavale nõudlusele Hiiumaa liinil suutis tänavu konkurentsi pakkuda vaid jaaniaeg, kui toimus kaitsejõudude paraad Kärdlas. Operaator on valmis ootejärjekordade tekkimiseks ja palub kannatlikku meelt oma aeg rahulikult ära oodata.

Kellel aga puhkus veel lubab, siis on mõistlik valida sõitmiseks mõni muu aeg kui pühapäeva pealelõuna. Tippajal, kui kassa taga on ootejärjekord, saab sadama pääslast läbi vaid saabuva reisi e-piletiga – kuna konkreetsele reisile ostetud pilet kehtib teistel reisidel vaid üldjärjekorrast, siis tulebki muu reisi piletiga tippajal asuda üldjärjekorda.

Eelolevale nädalalõpule on Hiiumaale koondumas suur hulk suvesündmusi – Hiiumaa 9. puhkpillipäevad, Hiiumaa kohvikutepäevad, XIV Kärdla Ratsupäevad, mitmed suveetendused ja kontserdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles