Ema: bussijuht seadis mu 11-kuuse poja ohtu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliinibuss.
Tartu linnaliinibuss. Foto: Sille Annuk

Vanemas tekitas nördimust linnaliinibussi juhtinud Olga käitumine: lapsevanker läks bussis ümber, aga juht jätkas sõitu. 

Ema sõnul tekitas eile Tartus nr 7 liinil sõitnud bussijuht tema lapsele ohtliku olukorra. «Istusid roolis kõrvaklapid peas, ületades kõvasti lubatud kiirust, ja seadsid sellega ohtu minu 11-kuuse poja, vilistades kurvis sussi nii, et laps käis koos vankriga ümber,» kirjeldas ta juhtunut ning lisas, et poeg sai korraliku trauma.

«Lapsel on näos sinikas, vanker on kõver, sõna otseses mõttes kaheksas. Oleks siis kinnigi pidanud,» ütles ema ning lisas, et bussijuht vaatas vaid korra tahavaatepeeglisse, kuid jätkas seejärel sõitu.

SEBE juhatuse liige Üllar Kaljuste tõdes, et bussijuhi seletuste järgi oli juhtum tõesti aset leidnud. Kaljuste sõnul ei olnud aga kindlasti tegemist kiiruseületamisega, see poleks ka antud kohas bussiga sõites võimalik.

«Pöördega teelõigul hoidis juht pilku sõidusuunas ning hetkel, kui salongipeeglisse vaatas, oli laps juba vanemate süles, ei nutnud ja oli rahulik,» rääkis Kaljuste. Tema sõnul oletas bussijuht, et ilmselt oli kolmerattaline käru kaotanud tasakaalu, kuid nähes lapse rahulikku olemist, otsustas ta sõitu jätkata. Kaljuste sõnul bussijuht ise kukkumist ei märganud.

Küll tunnistas bussijuht, et liiniringi alustades unustas ta hetkeks olukorra, et bussi sisenes reisija lapsevankriga. Kaljuste hinnangul on üsna reaalne võimalus, et vanker kaotab liikuvas sõidukis stabiilsuse ning liiklusmanöövreid peaks tegema seetõttu tavaolukordadest aeglasemalt.

«Uue ja alles kogemusi omandava bussijuhina on Olga näidanud ennast väga abivalmi ja sõbraliku bussijuhina ning ettevõtte ja bussijuhi nimel vabandame siiralt juhtunu pärast,» lisas Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles