Soomes kukub kohaliku maasika hind

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad ja mustikad
Maasikad ja mustikad Foto: SCANPIX

Soomes on tekkinud mõneti ebatavaline olukord, kus turul müüdava kohaliku maasika saab kohati kätte soodsamalt kui importmaasika.

Kui kuu aega tagasi oli kohaliku maasika liitrihind erinevatel avaturgudel Soomes kaheksa eurot, siis nüüd saab näiteks Pori turul liitri maasikaid kätte kahe euro eest, vahendab Yle. Kõige kallimad kohalikud maasikad leiab Kuovola ja Kokkola turgudelt, kus liitrihinnaks on viis eurot.

Maasikamüüjad üldiselt ühtset hinnastamispoliitikat Soomes ei järgi, kuigi näiteks Hämeenlinna, Oulu, Lahti, Joensuu, Mikkeli, Jyväskylä ja Helsingi Hakaniemi turul on kohaliku maasika hind praegu neli eurot liiter. Importmaasikaid võib Soome väliturgudelt leida ainult Helsingis ja Turus. Soome pealinnas on nende liitrihind neli eurot ja Turus 2,9 eurot.

Maasika kõrval on näiteks Lapimaal Rovaniemis turul müügile jõudnud juba ka kohalikud murakad, kuigi nende saak on sel aastal kaks nädalat hilinenud. Praegu on nende liitrihind 12 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles