Rootslased on suutnud avalikule urineerimisele piiri panna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdavas osas saavad rootslased trahvi avalike ürituste ajal.
Valdavas osas saavad rootslased trahvi avalike ürituste ajal. Foto: SCANPIX

Kuigi Rootsis näitab avalikus kohas urineerimise eest trahvisaajate arv vähenemise märke, suureneb nende hulk tavaliselt suuremate ürituste ajal.

Rootsi politsei statistika ja uudisteagentuuri Nyhetsbyrån Siren andmete kohaselt said avalikus kohas urineerimise eest selle aasta esimese kuue kuu jooksul trahvi 1500 inimest, samal ajal kui möödunud aastal oli selle eest trahvisaanute arv 1684, vahendab Local.

Avalikus kohas urineerimine on Rootsis seadusega karistatav, mistõttu seisab igaüks, kes sellega politseile vahele jääb, silmitsi trahviga. Suurim probleem avalike urineerijatega oli selle aasta esimesel poolel Rootsi lääneosas Västra Götalandi maakonnas, kus kirjutati välja 253 trahvikviitungit. Stockholmi maakonnas oli vastav number 191 ja Jönköpingi maakonnas 157.

Rootsi ida prefektuuri politseiesindaja Fredrik Wallen ei osanud selgitada, miks mõnes maakonnas trahvisaanute hulk veel nii kõrge on. «Üldiselt kasvab trahvide arv hüppeliselt mõne avaliku ürituse ajal, mil politsei patrullib ringi ka rohkem – seega on üpris loomulik, et siis leidub selliseid avaliku korra rikkujaid rohkem,» sõnas Wallen uudisteagentuurile Nyhetsbyrån Siren.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles