Paksu reisija kõrval istunu nõuab hüvitist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline mees.
Ülekaaluline mees. Foto: SCANPIX

Reisija, kes oli mitmetunnisel lennul sunnitud istuma ülekaalulise kaasreisija kõrval, plaanib lennufirma kohtusse kaevata, sest väidetavalt põhjustas see talle tervisehädasid.

James Andrew Bassos lendas Etihad Airways lennufirmaga Abu Dhabist Sydneysse ning oli sunnitud istuma ülekaalulise mehe kõrval – nagu ta ise väitis, tungisid mehe voldid temagi istmele, vahendab news.com.au. Suur mees köhis ja rögastas tihti ning põhjustas Bassosele ebameeldivusi, mistõttu istus ta oma istmel viltuselt seljaga kaasreisija poole, püüdes vältida igasugust kehalist kokkupuudet.

Bassos ütles, et viietunnise lennu vältel kaebas ta ebamugavuse üle mitu korda, ent lennukisalongi töötaja üldiselt eiras tema soovi istekohta vahetada. Korra reisi jooksul mehele siiski halastati ning lubati ta tunniks istuma ühele salongiteenindaja istmele.

Kuna seesugune reis põhjustas mehele väidetavalt seljavigastuse ning süvendas juba olemasolevat vigastust, otsustas ta Etihad Airways lennufirma kohtusse kaevata. Tema meelest on ebatavaline istuda istmel, mis on osaliselt hõivatud teise inimese poolt. Lennureisist on möödas ligi viis aastat, ent kohtusse otsustas ta pöörduda alles hiljuti. Lennufirma ei nõustu, et lennureis oleks kliendile tervisehädasid põhjustanud.

Bassosel paluti läbida spetsialisti poolt teostatud arstlik kontroll, et mõista tema vigastuste tõsidust ning lennureisi võimalikku mõju tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles