Tihenev konkurents sunnib luksbussi piletihinda langetama

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi bussipiletite hind hakkab sõltuma nõudlusest.
Lux Expressi bussipiletite hind hakkab sõltuma nõudlusest. Foto: Urmas Taul

Alates homsest hakkab Lux Expressi Tallinn-Tartu-Tallinn ja Talinn-Pärnu-Tallinn liinidel pileti hind sõltuma nõudlusest ja väljumise ajast.

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on lennupiletite puhul tavaline, et varajased broneerijad saavad kõige soodsama hinna ning pileti hind kasvab nõudluse ja täituvuse kasvades. «Paindlik hinnastamine toob bussipileti alghinna alla ja tänu sellele saavad paljud reisijad saavad võimaluse sõita senisest tunduvalt soodsamalt,» selgitas Saarpuu. Tartu ekspressliinil langeb Lux Expressi pileti alghind ligi 25 protsenti ja Pärnu liinil 17 protsenti.

Bussiettevõtte juhi sõnul avaldab bussipiletitele tugevat hinnasurvet järjest tihenev konkurents reisijate pärast. «Bussifirmad konkureerivad nii omavahel kui ka samal turul reisijaid teenindavate riiklikult doteeritud rongidega. Näiteks Tallinn-Tartu liinil on konkurents väga tugev juba täna ja kuna turule on tulemas uusi tegijaid, suureneb see veelgi,» märkis Saarpuu.

Kui seni maksis Lux Expressi täispilet Tallinn-Tartu liinil 10 eurot ja 80 senti, siis nüüd algab pileti hind 8 eurost ja tõuseb vastavalt nõudlusele kuni 12 euroni. Tallinn-Pärnu liini täispilet maksab 8,4 euro asemel vahemikus 7-9 eurot.

Eestis kasutavad paindlikku hinnastamise mudelit ka Lux Expressile kuuluvad Simple Expressi odavbussid. Lõpliku otsuse, kas sama kontseptsioon laieneb edaspidi ka teistele Lux Expressi liinidele, teeb ettevõte mõne kuu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles