Lugeja kiri: Swedbankis tuleb arve tasumiseks läbida tõeline kadalipp

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki logo.
Swedbanki logo. Foto: Liis Treimann/Postimees

Swedbank paneb aina enam pangakontoreid kinni väites, et inimestel sinna asja pole ja kõik saab netipangas aetud. Need, kel üle hulga aja on vaja pangakontorisse minna, ilmselt ei aima, milline kadalipp ees ootab. Oma tänast kogemust Tallinna ühes suuremas Swedbanki kontoris oli nõus jagama Postimehe lugeja.

Minul kulus Tallinna kesklinnas asuvas pangakontoris ühe limiiti ületava arve tasumiseks kõigest tund aega. Uksest sisse astudes näis olukord roosiline, kümme letti ja u kolmkümmend inimest. Ukse juures seisavad kaks neidu, kes õpetavad, millisele nupule vajutada. Järjekorranumber peos, selgub kurb tõsiasi – niipea siit lahkuda pole võimalik. Minul kulus tellerini jõudmiseks 55 minutit.

Kümnest letist oli parimal juhul tööl seitse, aga oli ka hetki, kui leti taga võis näha kolme tellerit. Millegipärast on töökorraldus seatud nii, et telleritel tuleb pidevalt joosta küll eemal seisvate riiulite juurde või taharuumi. Liikumist on palju, aga järjekord ei liigu. Ootajate seas oli nii soome kui inglise keelt kõnelevaid inimesi. Inglise keelt kõnelev pereema püüdis lõbustada oma väikest last, kes oli silmanähtavalt tüdinud. Pole ka ime, sest tahta, et paariaastane suudaks end kolmveerand tundi värvimisega lõbustada, oleks liig mis liig. Pärast 55-minutilist ootamist jõudis järjekord  minuni, arve tasumiseks koos pisukese sekeldusega kulus u viis minutit. «Meil on lõuna ajal alati palju rahvast,» vabandas teller.

Ma siiralt loodan, et niipea mul pangakontorisse asja pole. Kui aga tõesti teisiti ei saa, siis võtan kaasa kohvitermose, võileivad ja paksu raamatu, et aega täita.

Ilmselgelt on suurpank oma pangakontorite tööd korraldamisega hätta jäänud. See ei tohiks tulla üllatusena, et lõuna ajal on külastajaid rohkem. Võib-olla piisab siis ukse juures ühest inimesest, kes jagab õpetusi järjekorranumbri võtmiseks, seda enam, et suurem osa pangakliente on kirjaoskajad ja suudavad iseseisvalt õigele nupule vajutada. Teise võiks ju saata samal ajal kliente teenindama.

Kindlasti tasuks pangal üle vaadata ka töökorraldus ja muretseda telleritele kõik vajalik töökohale, et nad ei peaks pidevalt ringi jooksma. Kui kiire ja ladus klienditeenindus käib ülejõu, siis tellige pangakontorisse vähemalt ajalehti ja ajakirju, et ootamisaeg talutavam oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles