Selgus soodsaim aeg lennupileti ostuks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisi check-in tegemine.
Lennureisi check-in tegemine. Foto: SCANPIX

Populaarse turismikeskkonna Expedia tehtud lennureisi trendide uuringust selgus muuhulgas, millal on kõige mõistlikum ja soodsam aeg lennupileti ostmiseks.

On küll võimatu kindlalt öelda, millal on lennupiletite hinnad soodsaimad, kuid kuldne kesktee on osta kodumaise lennu pilet ette keskmiselt kaks kuud ning rahvusvahelise lennu pilet kuus kuud enne selle väljumist – seda arvestades peaksid saama hea pakkumise. Kui minna veelgi täpsemaks, oli uuringu andmete järgi kodumaise lennu hind odavaim 57 ning rahvusvahelisel 171 päeva enne selle toimumist.

Nädalapäev, mil lennufirmad pakuvad enim sooduspakkumisi, on teisipäev. Sellegipoolest peab lennupileti ostma minimaalselt kolm nädalat, parem oleks isegi 50-100 päeva enne reisi. Teisipäeval kell 15 piletit ostes võib säästa kuni 90 eurot.

Premium- ja economy-tüüpi piletite vahe kahaneb märgatavalt ning esimeste hind pole tegelikult nii palju kallim, nagu paljud reisijad arvavad. Mõnel pikemal lennul võivad premium-klassi piletid olla parema hinna ja kvaliteedi suhtega kui economy-klassi kohad, seega tasuks nendegi ostmist kaaluda.

Täismahus raportiga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles