Toidupood trikitab toote lõpphinnaga

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos

Prisma kaupluse lihaosakonnas on mõnele hakklihatoote hinnasildile lisatud kilohinna asemel tükihind, kuid euronõuetes ei ole see lubatud.

Tarbija lugeja pööras tähelepanu sellele, et Prisma lihaosakonnas on müügil mitu toodet, millel on märgitud ainult tükihind. Näiteks Maks&Moorits veisehakkliha ühe toote hinnaks on märgitud 1,89 eurot, tegemist on 300-grammise tootega. Samuti Saaremaa seahakkliha 350-grammise toote maksumuseks on 2,29 eurot. Nendel kahel tootel puudub kilohind, kuid euronõuded näevad ette, et see eksisteeriks.

Tarbijakaitseseaduse kohaselt tuleb ostjatele kauba müügihinna kõrval välja panna ka ühikuhind. Kauba müügihind on lõpphind, mida ostjal tuleb kauba ostmisel kaubaühiku või kaubakoguse eest maksta. Kauba ühikuhind on kauba ühe kilogrammi, ühe liitri, ühe meetri, ühe ruutmeetri või ühe kuupmeetri lõpphind. Ühikuhinnaks võib olla tükihind, kui kaupa ei mõõdeta kilogrammi, ühe liitri või ühe meetriga.

Prisma turundusjuht Reigo Rahumäe sõnul on pood hiljuti üle läinud uuele majandustarkvarale ja seoses sellega ilmnesid mõned tehnilised vead. «Püüame nii ruttu kui võimalik kõrvaldada olukorra, kus osadel hinnasiltidel puuduvad kilohinnad,» märkis Rahumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles