Menukal jäätisevalmistajal aitavad edu tagada oma nipid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Saaremaal Kiratsi külas toimetav Saksa talupood on üks vähestest kohtadest Eestis, kus jäätist valmistatakse algusest lõpuni ise.

«Oleme valmistanud jäätist juba viis aastat,» rääkis jäätisemeister ja üks poe omanikest Sulvi Munk, kes on saanud lisaõpetust Itaaliast, mistõttu järgib ka jäätise valmistamisel Itaalia põhimõtet – et tooraine peab olema värske ja pärinema võimalikult lähipiirkonnast, vahendab Saarte Hääl.

Munk õpetab talupoes jäätisevalmistamise töötoas ka lastele, kuidas päris-jäätist poes ära tunda. Näiteks kui jäätis on lumivalge, on kasutatud vanilliini, kui on näha väiksed pruunid täpikesed, on selle tegemisel kasutatud naturaalset vaniljet.

Selleks, et jäätis oleks mõnusalt pehme, kasutatakse erinevaid võtteid. Nii lisatakse aeg-ajalt käsitööjäätistele muna või alkoholi, kuigi pehmuse annab jäätisele siiski suhkur, mistõttu kasutab Sulvi Munk kasutab oma jäätistes lisaks tavalisele suhkrule ka maisisuhkrut, viinamarjasuhkrut ja mett.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles