Taanis mugavdatakse elektriautode juhtide elu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto laadimine.
Elektriauto laadimine. Foto: Marko Saarm

Saksamaa suurim elektritootja E.ON avalikustas äsja, et Kopenhaageni elektriauto laadimispunktide arvu kasvatatakse üsna pea kuuesajani.

Augusti jooksul lisatakse Kopenhaagenisse veel sada uut elektriauto laadimispunkti, millega jõuab nende arv Kopenhaagenis kuuesajani, vahendab The Local. Sellega soovitakse tõsta huvi keskkonnasõbralike sõidukite kasutamise vastu ning mugavdada praeguste juhtide elu. Taanis on praegu kokku umbes 1000 elektriautode laadimisjaama, mistõttu on see elektriautode kasutamiselt üks parimaid linnu maailmas.

E.ON kommunikatsioonijuhi Susanne Tolstrupi sõnul oli laadimispunktide hüppelise suurendamise ajendiks taanlaste kasvav entusiasm elektriautode kasutamise suhtes.

«Meil on selge siht saada kümne aasta jooksul süsinikdioksiidivabaks pealinnaks ning keskkonnasäästliku transpordi kasutamine mängib selles suurt rolli,» ütles Kopenhaageni linnapea Frank Jensen.

«On oluline, et elektriautode omanikel oleks kindel ja lähestikku paiknev laadimispunktide võrgustik, mis suurendab nende liikuvust ja turvalisust, sealhulgas nii linna- kui maapiirkonna elanike hulgas,» lisas Tolstrup.

«E.ONi tegevus võimaldab aina rohkematel linnaelanikel hakata kasutama elektriautot ning on mugavam neile, kel pole kodus elektriauto laadimise võimalust,» ütles Lærke Flader Taani elektriautode liidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles