Klient nõuab hüvitist vanade saabaste eest

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbija kaebus rahuldati ning ostjale tuleb ostetud saabaste eest tasuda 68 eurot.
Tarbija kaebus rahuldati ning ostjale tuleb ostetud saabaste eest tasuda 68 eurot. Foto: Tiina Kõrtsini

Saapad ostnud klient soovis pea kaks aastat vanade jalatsite eest raha tagasi, kuna ühe jalanõu tald oli lagunenud.

Tarbija ostis 2013. aasta oktoobris Tartu Lõunakeskusese kauplusest Extra Style naiste saapad St. Marko hinnaga 68 eurot. Selle aasta aprilli kuus lagunes ühe saapa tald ning tarbija viis saapad kauplejale.

Tarbija ei nõustunud sellega, et kaupleja pakkus saabaste vahetust sama või mõne muu mudeli vastu, vaid soovis raha tagasi. Kaupleja arvates ei olnud tegemist tootmisveaga, seega ta ei ole saapaid tagastanud, vaid on need praagina tootjale saatnud.

Selgus, et saapad olid valmistatud kunstmaterjalist ja neid oli kantud nii sügisel kui talvel. Samuti leidis kaupleja, et saabas oli kandjale kitsas ning valitud vales suuruses.

Selle aasta mais teatas kaupleja kirjateel tarbijale, et kuna jalatsite ostukuupäevast on möödunud rohkem, kui pool aastat, siis ta saabastele ekspertiisi ei tee. Sama päeva teises elektronkirjas teatas kaupleja, et saapad on saadetud praaktootena tootjale tagasi ning seetõttu ei saa neile enam ekspertiisi teha.

Tarbijakaebuste komisjon leidis, et tarbija kaebus on põhjendatud, sest müüja vastutab toote lepingutingimustele mittevastavuse eest, mis ilmneb kahe aasta jooksul toote üleandmisest ostjale. Komisjoni otsuse kohaselt tuleb kauplejal tagastada kliendile saabaste eest 68 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles