Lugejad: Anttilast oli hea osta järelmaksuga tehnikat ja riideid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta oktoobris suleti Anttila esinduspood Viljandis.
Möödunud aasta oktoobris suleti Anttila esinduspood Viljandis. Foto: KRIS SÜLD/Sakala

Äsja lõpetas oma tegevuse Anttila ettevõte, mille pood tegutses Eestiski. Tarbija üleskutsele jagada muljeid Anttilast tellitud kaubast laekus valdavalt kiidusõnu, enim neist pälvisid tehnika ja riided.

Üks kommentaator kiitis järelmaksuga ostetud väga head Lenovo arvutit.  Ka Toivo oli rahul 2011. aastal ostetud sülearvutiga, mis siiani hästi töötab. «Selle hind (499 eurot) oli tol ajal konkreetsel mudelil umbes 200 euro võrra odavam kui arvutipoodides,» lisas ta. Viljari kiidusõnu pälvis mängukonsool Wii U, mida müüdi Anttilas soodsamalt kui mujal.

MMM arvas samuti, et tehnikat tasus sealt küll tellida. «Nii mõnigi kord oli kaup mõnikümmend eurot soodsam kui näiteks Euronicsis või Photopointis. Muidu oleks tellinud näiteks Amazoni või Ebay veebipoest, kus on veelgi paremad hinnad, kuid Anttila pakkus ka järelmaksu, mille intress oli ikka väga väike võrreldes teistega. Isegi nii väike, et koos selle intressiga, oli mõni toode odavam kui teistes Eesti poodides,» kiitis ta.

Kommentaator nimega kodusanttilakuisonraamat sõnas, et tellis Anttilast palju asju alates tehnikast lõpetades riiete ja kodutehnikaga. «Mugav oli seepärast, et ei pidanud kolama suurtes poodides, kus tipptundidel on pikad kassajärjekorrad, internetist tellides sai seda  vältida. Ainsateks miinusteks tehnika puhul on see, et teatud ajal võib tehnika odavamaks minna ning uuemad asjad juba müügile tulla. Plussiks on ka see, et ei pea korraga kogu raha välja laristama ja saad selle asemel veel muuks vajalikuks raha kasutada.

Sisuliselt Anttilast teatuid oste tehes ei jäägi miinustesse järelmaksuga.

Veel üks Anttila klient loetles: «Elektripliit, muruniitja, kohvimasin, laearmatuur - kõik töötavad tänaseni. Tasusin osamaksetena ja olen rahul.»

Kommentaator nimega nii kahju tellis Anttilast nii kodutehnikat kui ka riideid, sealhulgas

kodukino, videomaki, köögikombaini, fotoaparaadi, lapsele kooliriideid (dressid, joped, tunked, suusariided), jalanõusid kogu perele. «Hea koht oli, kaup oli kvaliteetne. Järelmaksu  oli mugav tasuda. Mulle meeldis!» jagus tal kiidusõnu.

«Mina olen Anttilast tellinud aastate jooksul esikusse armatuuri, kolm riidenagi, kaks Philipsi telerit, lastele ja endale riideid ja kingi. Meeldis väga, et sai osta järelmaksuga ja tõesti olematu intressiga. Kõik tellitud kaubad on olnud head,» kirjutas Tiia.

Hipu muljed seoses Anttila tehnikaseadmetega polnud aga positiivsed. «Viimati ostsin sealt HP kontorikombaini, mis maksis paar tuhat krooni. Hiljem avastasin, et internetis on palju kauplusi, kes pakuvad sama toodet märgatavalt parema hinnaga. Enne seda sai ostetud süntesaator, mis oli kohe katki. Veel ostsin riideid, mis tihti olid üle hinnatud. Üldjuhul ongi Anttila kaup 20-25 protsenti kallim kui mujal, olgu tegemist laptopi või plätudega. Vanema põlvkonna inimestelt oskavad nad hästi raha välja pressida,» ütles ta.

Mia sõnul oli aastaid tagasi tema ema üsna agar Anttila tellija, sealt telliti kardinaid, nõusid, potte ja panne, isegi jalgratas. «Vanemad elasid maal, siis oli kataloog ja selle kaup nii põnev. Poodides polnudki võimalust väga käia. Koomiline oli, et vahel postipäeval tuli neid Anttila kaste nii mõnigi kohalik mutike lunastama.

«Nutan edaspidi taga mugavaid Soome kingi - kui 50 protsenti allahindlus oli, siis täitsa tasus osta,» kirjutas kommentaator nimega Viljandi.

«Mina tellisin XL-kollektsioonist riideid. Vihkan poodlemist, eriti just suuremate suurustega rõivaste otsimist. Anttilast aga sain kohe hea ülevaate ja veel järelmaksuga osta,» ütles Ly.

Kats tellis aga allahindluste ajal lasteriideid, mida sai odavamalt kui poest. «Tellisin paar korda aastas. Riided pidasid hästi vastu ja neid said kanda kõik kolm last. Ma üldiselt ei osta kõige odavamat kaupa, pigem peab riie pidama hästi vastu,» lisas ta. Kopp kirjutas aga Inglismaa firma siidtrikotaažist džemprist, mis oli väga kvaliteetne ja mida sai kaua kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles