Välismaal praktikal käinu: sain korraliku summa ka kõrvale panna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaal praktikal käies leiab ka selliseid organisatsioone, kes oma praktikantide eest hästi hoolt kannavad - nii tööülesannete kui palga osas.
Välismaal praktikal käies leiab ka selliseid organisatsioone, kes oma praktikantide eest hästi hoolt kannavad - nii tööülesannete kui palga osas. Foto: SCANPIX

Kui möödunud nädalal kirjutas tarbijaportaal, et Euroopa institutsioonides tõmmatakse praktikantide palgarahasid järjest koomale, on siiski välismaal praktikal käinutel ka positiivseid lugusid jagada – ühe sellise leiab alljärgnevalt.

Kuna omandasin kõrghariduse Šotimaal, siis oli ka loogiline sealt endale praktikakohta otsida. Nii sain ma 2014. aasta suvel suurepärase võimaluse läbida kaheksanädalase tasustatud praktika ühes maailma tuntuimas finantsettevõttes Aberdeen Asset Management.

Minu praktikakogemus oli väga positiivne. Algusest peale võeti mind mu osakonnas hästi omaks ja olin umbes kümneliikmelise meeskonna täisväärtuslik liige. Minu jaoks ei mõeldud välja spetsiaalseid ülesandeid ega oodatud, et pean terve päev pabereid välja printima või kohvi tooma.

Meeskonnal oli käsil üks konkreetne projekt ning minul oli oma osa selles täita ning vajaduse korral abistasin teisi. Muidugi praktikandina ei antud mulle üliraskeid või tähtsaid ülesandeid, kuid need olid ikkagi huvitavad ning andsid võimaluse ülikoolis õpitud teoreetilisi teadmisi nüüd ka praktikas kasutada.

Praktika käigus tutvustati meile ka teisi osakondi, et me saaksime paremini aru firmast kui tervikust ning korraldati kohtumisi firma finantsjuhi ja esimehega. Need kohtumised jäävad muidugi terveks eluks meelde – eriti kui sul on võimalus küsida nõu inimestelt, kes on oma ala professionaalid juba üle 30 aasta.

Meil olid ka erinevad väiksemad koosistumised teiste praktikantidega, kus me saime muljeid jagada ja lihtsalt üksteisega tuttavaks. Lõpus õnnestus korraldada ka väiksem koosistumine meeskonnakaaslastega, mis oli väga lõbus ja hea võimalus nendega tööväliselt suhelda. Praktika oli ka väga hästi tasustatud ja võin öelda, et mul õnnestus mitte ainult kõik enda kulutused katta – üür, kommunaalkulud, toit, teised väljaminekud – selleks kaheksanädalase perioodi jooksul, vaid ka korralik summa kõrvale panna.

Lõpetuseks võin öelda, et jäin selle praktikaga väga rahule – mul oli suurepärane võimalus seestpoolt näha, kuidas üks rahvusvaheline firma töötab, tutvuda uute inimestega, luua uusi kontakte, õppida palju uut ja saada väärtuslikku töökogemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles