Vaata, milliseid reisifirmasid ei tasuks usaldada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijatel on õigus enne reisi ostmist kontrollida teenusepakkuja usaldusväärsust.
Reisijatel on õigus enne reisi ostmist kontrollida teenusepakkuja usaldusväärsust. Foto: SCANPIX

Reisiettevõtjatel tuli 20. juuliks tarbijakaitseametile esitada aasta II kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne, mis on vajalik tagatisraha vastavuse hindamiseks tarbijate ees võetud kohustustele. 16 firmat jätsid selle esitamata ning nad kanti reisiettevõtete musta nimekirja.

Reisiettevõtetel on kohustus regulaarselt esitada aruandeid viimases kvartalis tehtud müükide kohta ning prognoosida järgmise kvartali müüke. Aruande esitamise kohustus oli 285 reisiettevõttel, ent 16 ettevõtet seda ei teinud.

Amet lisas seepeale musta nimekirja Astroleon OÜ, Evelina Dream Travel OÜ, GFC Global Forwarding Club OÜ, Grand Logistic Group OÜ, Aleksandr Reisid OÜ, Alvisa Grupp OÜ,  Bon Tour OÜ, Hepato OÜ, Natourest OÜ, Vagas Kaks Tuhat OÜ, Palmtree OÜ, Prime Communications Limited Eesti filiaal, Reisikaaslane OÜ, Selver AS, Union Travel Agency OÜ, X-Travel OÜ.

Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Ametil ei ole võimalik hinnata ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavad või mitte. Tagatis on piisav sel juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajahetkel tagatissummaga kaetud. Tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse ärajäänud reiside ettemaksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles