Estonian Airi tunde hilinenud lend tühistati

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord lennukis õhkutõusmise eel.
Olukord lennukis õhkutõusmise eel. Foto: Lugeja foto

Estonian Airi Tallinna-Kopenhaageni lennukis viibiv Sten vihjas täna, et kell 13:25 väljuma pidanud lennukil on väidetavalt rike, reisi püüti mitu korda alustada, ent pärast mitut katset ja tehnilist kontrolli see tühistati.

«Reisijaid hoiti esmalt mitu tundi lennukis, seejärel viidi lennujaama ootama, anti kuueeurone vautšer ja natuke aega seda realiseerida. Seejärel teatati, et on alanud pealeminek. Kõik aeti kiiruga lennukisse ja selgus, et meid ootab seesama lennuk, aga väidetavalt pidi nüüd korras olema. Siiski väikese ootamise järel teatas kapten, et lennuk on ikka rikkis ja õhkutõusu ei toimu,» kirjeldas lennul viibinud reisija.

«Täna kell 13:25 Tallinnast Kopenhaagenisse väljuma pidanud lennu OV143 pardaarvuti andis ruleerimisrajale siirdudes veateate, mistõttu lennuk pöördus tagasi ning suundus tehnilisse kontrolli. Kuna kontrolli järel andis lennuk uue veateate, lahkusid reisijad lennukist ning neil paluti oodata väljalendu terminalis. Täiendava tehnilise kontrolli tulemusel viga eemaldati ning lennuk suundus väljalennule, kuid taas andis pardaarvuti veateate. Kuna lennunduses on ohutus kõrgeim prioriteet, otsustati OV143 tühistada ja reisijatele otsitakse alternatiivsed lennuvõimalused. Estonian Air palub reisijatelt hilinenud lennu pärast vabandust. Lennufirmalt BMI renditud lennuk ERJ145 saadetakse täiendavasse tehnilisse kontrolli, et selgitada välja veateadete põhjused,» ütles Estonian Airi kommertsjuht Indrek Randveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles