Selveri hinnasilt eksitas filmiostjat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel 29. juuli õhtul võis Järve Selverist leida hinnasildi, mille kohaselt on filmi «Mina, supervaras 2» hinnaks 4,99 eurot, kuigi tegelikult oli toote maksumuseks 13,90 eurot.
Veel 29. juuli õhtul võis Järve Selverist leida hinnasildi, mille kohaselt on filmi «Mina, supervaras 2» hinnaks 4,99 eurot, kuigi tegelikult oli toote maksumuseks 13,90 eurot. Foto: Lugeja foto

Veel möödunud nädalal leidis Selveri lettidelt eksitava hinnasildi, mida järgides oleks pidanud poekülastaja saama filmi «Mina, supervaras 2» soodushinnaga. Tegelikult müüs poekett soodushinnaga üksnes filmi esimest osa.

«Soovisin osta lastele sobiva ja meil kodunt veel puuduva soodushinnaga DVD,» rääkis möödunud nädala neljapäeval Tallinnas Järve Selverit külastanud pereema, kellele jäi filmiriiulil hinnasilte uurides silma, et film  «Mina, supervaras 2» on müügil soodushinnaga 4,99 eurot. Kuna tal aga tekkis soov siiski hinnakontrolli automaadi abil selle hinda kontrollida, näitas see toote hinnaks hoopis 13,90 eurot.

29. juuli õhtul võis Järve Selverist leida filmi «Mina, supervaras 2» hinnaga 4,99 eurot.
29. juuli õhtul võis Järve Selverist leida filmi «Mina, supervaras 2» hinnaga 4,99 eurot. Foto: Lugeja foto

«Küsisin kõrvalolevast kassast, kas soodushind tuleb pärast seda, kui kassapidaja registreerib minu kliendikaardi,» jutustas naine edasi. Kui ta sellepeale eitava vastuse sai, uuris naine kassapidajalt, mismoodi saab ta siis soovitud filmi osta hinnasildil märgitud summa eest. «Selle peale teadis müüja kohe vastata, et teine osa oli oli reklaamil kirjas eksklikult ja tegelikult oli see hind – 4,99 eurot – DVD-le «Mina, supervaras» ehk esimesele osale,» sõnas ta. Samuti sai ta müüjalt soovituse kontrollida hinnasildil olevat tootekoodi, kuna selle järgi oleks ostja pidanud kohe teada saama, millisest filmist jutt käib.

Kuna naine tundis, et tarbijana on tema õigusi eksitava hinnasildiga ikkagi riivatud, avaldas ta soovi, et talle müüdaks tema käes olev film «Mina, Supervaras 2» reklaamitava hinnaga ehk 4,99 euroga. «Müüja küsis seepeale imestunult, et miks nad peaks mulle selle soodsamalt müüma – ma polevat ju seda toodet ära ostnud,» jutustas naine. Kohale kutsuti ka üks kaupluse vastutav töötaja, kes kuulas ära nii müüja selgituse kui naise soovi saada toode reklaamitava hinnaga.

«Loomulikult kuulsin ma ka sellelt noormehelt, et ma oleks pidanud tootekoode võrdlema, kuid mina jäin seisukohale, et ma ei pea seda tegema,» sõnas naine. Samuti uuris noormees talt, milliselt riiulilt ta selle filmi võttis. «Kuna mina võtsin «Mina, supervaras 2» DVD samalt riiulilt, kus oli reklaamsilt, siis nii ma ka ütlesin,» rääkis filmiostja. Sellepeale noormees lahkus ja naise sõnul nentis naaste, et ta oli vaadanud turvalinti ja kuna nad ei suutnud tuvastada, milliselt riiulilt ta filmi võttis, siis soostus kauplus müüma talle selle 4,99 euroga.

Kuigi naine sai lõpuks soovitud filmi hinnaga, mida väitis ka reklaamsilt, lahkus ta Järve Selverist siiski pettunult. «Lahkudes nõudsin veel eksitava reklaamsildi eemaldamist, mille kohta müüja väitis, et see on juba tehtud, märkis ta. Hiljem õhtul abikaasaga Tondi Selverit külastades pani ta aga tähele, et ka seal reklaamiti soodushinnaga filmi «Mina, supervaras 2», kuigi riiulile oli laotud filmi esimene osa.

29. juuli õhtul võis ka Tondi Selverist leida eksitava hinnasildi, mis väitis, et soodushinnaga on müügil filmi teine osa, kuigi tegelikult käis see esimese osa kohta.
29. juuli õhtul võis ka Tondi Selverist leida eksitava hinnasildi, mis väitis, et soodushinnaga on müügil filmi teine osa, kuigi tegelikult käis see esimese osa kohta. Foto: Lugeja foto

Selveri kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul oli Selveri kaupluste hinnasiltidele seekord vale hind prinditud ning ostukett vabandab klientide ees. Soodushind oli siiski antud filmi esimesel osal ja ekslikud hinnasildid vahetati välja. «Kahetsusväärselt inimlikke eksitusi paraku juhtub, ostja aga sai toote soodsama hinnaga,» märkis Erilaid samas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles