TV3 katsetab uut vabalevisagedust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 uue leviala kaardilt saab näha, millistes piirkondades signaal nõrgeneb.
TV3 uue leviala kaardilt saab näha, millistes piirkondades signaal nõrgeneb. Foto: TV3

Telekanali TV3 signaal viiakse väiksemasse MUX6 võrku üle 11. augusti öösel vastu 12. augustit. Juba on avatud testkanal, et proovida, kas TV3 on nähtav ka edaspidi.

Telerit tava-antenniga vaatavaid inimesi puudutab ööl vastu 12. augustit toimuv, mil TV3 signaal viiakse väiksemasse võrku Multiplex 6 (lühendiks MUX6). Hinnanguliselt puudutab muudatus 15 000 peret, kes vaatavad telerit antenniga ning elavad piirkondades, kus signaal väheneb või kaob. Juba täna saab iga vabaleviklient testida, kas ta näeb telekanalit ka pärast võrgumuudatust.

Testkanali jaoks tuleb taastada vastuvõtuseadme (teler või digiboks) algseaded ja seejärel kanalid uuesti installeerida. Pärast seda leiab programminimekirja lõpust MUX6 testkanali. Kui testkanal avaneb, on kõik korras ning TV3 näeb ka pärast võrgumuudatust. Ühtlasi on vaja meeles pidada, et pärast võrgumuudatust 12. augustil tuleb veelkord algseaded taastada ning kanalid installeerida.

Neile, kes testkanalit ei leia, annab selgitusi antennispetsialist. Lisainfot saab TasutaTV kasutajatoe numbril 680 4040, kirjutada saab tasutatv@levira.ee

Infot TV3 võrguvahetuse kohta leiab siit.

Vaata ka allpool olevat videojuhendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles