Naisel lubati prügi hulgast leitud suur rahasumma endale jätta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure rahasumma leidnul lubati see endale jätta.
Suure rahasumma leidnul lubati see endale jätta. Foto: SCANPIX

Prügikotist suure rahasumma leidnud naine ootas ligi kaks aastat, et see talle leidmise eest tagastataks, sest raha omanikku ei õnnestunud leida.

Rootslanna avastas Skärholmeni prügiruumist juba 2013. aasta jaanuaris 85 000 rootsi krooni (ligikaudu 9000 euro) suuruse rahasumma. Ta võttis raha sisaldava prügikoti kaasa ning edastas selle politseijaoskonda, vahendab The Local.

«Sellistel juhtudel on oluline teada, et leitud asjad tuleb kohe politseile edastada,» ütles Patric Lindblom, naise advokaat. Kui asja omanik ei võta politseiga kolme kuu jooksul ühendust, võib leidja selle endale saada.

Raha tagastamine lükati aga hilisemaks, sest politseiametnikud alustasid uurimist, ega tegu polnud rahapesuga. Lindblomi sõnul juurdlus suleti päev hiljem, sest polnud kahtlusaluseid.

Kuna politseil polnud varasemaid kogemusi nõnda suure leitud rahasummaga, kahtlesid nad, kuidas sel puhul käituda. «Nad ei teadnud, mida rahaga teha, seega nad ei registreerinud seda uuesti kadunud kaubana,» ütles advokaat.

Lõpuks pöördus rahasumma leidnud naine ombudsmani poole, kes kritiseeris politsei tegevust ning väitis, et raha oleks pidanud uurimise lõppedes kohe tagastama kadunud asjade osakonda.

Hiljuti tagastati rahasumma õnnelikule leidjale, mis võttis aega kokku kaks ja pool aastat. «Ta oli väga õnnelik, kuid siiski ka ärritatud, et juhtumiga nii kaua aega läks,» ütles advokaat. Tema sõnul on sellised olukorrad väga harvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles