Parima kohvi teeb inimene, mitte masin

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri oakohv.
Selveri oakohv. Foto: Eero Vabamägi

Eestiski levib üha enam komme haarata kohvitops teelt kaasa, lisaks kohvikutele ja tanklatele saab kuuma jooki osta ka mõnest toidukauplusest. Selleks et välja selgitada, millises toidupoes on hea kohv, kutsusime appi barista Ain Kaljumäe, kes proovis Tallinnas Solarise toidupoe, Balti jaama Selveri ja Kaubamaja toidumaailma oakohvi ja cappuccino't.

Balti jaama Selveris kohvimasina juurde jõudes märkab kohviekspert kohe, et masinat oleks vaja puhastada. Ta viskab vana puru välja ja kontrollib masina töökorda.

Kui tunnen huvi, kas juba oale peale vaadates võib ennustada kohvi maitset, selgitab barista, et kui on väga hea kohv, siis tavaliselt on uba kuiv. «Siin on näha, et tegemist on hästi rasvase, tumeda oaga, mis on märk sellest, et ta on seisnud kaua soojas. Kvaliteetsel oal on tavaliselt keskelt lõikekoht heledam,» räägib Kaljumäe ja lisab, et tema arvates on tegemist Arabica oaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles